Homechef – så här går det till

Tidsaspekt:

Räkna med att Preben behöver ca. 4 timmar hemma hos er där han förbereder, monterar, berättar om och serverar smörrebröden vid bordet. Om ni tex. är ett sällskap på 8 personer går det åt ungefär två timmar till förberedelse innan de första smörrebröden kan serveras. Dvs då har ni på er ungefär två timmar att avnjuta 2-4 styck smörrebröd i lugn takt, med plats för en massa härliga skålar också såklart.

Utrustning:

Jag behöver tillgång till ett normalutrustat hemmakök där det finns kastrull, stekpanna, plast-eller rostfria skålar samt durkslag. Utrustningen måste vara hel och ren. Jag har med mig egna knivar och skärbrädor. Det du/ni inte har tar jag med mig.

Det måste finnas tillgång till minst en hylla i ett kylskåp där kylvaror kan förvaras, rinnande vatten (diskho) för sköljning av grönsaker samt spis, rena arbetsytor (köksbänk eller ett bord i samma höjd) och eluttag.

Dukning:

Jag använder era tallrikar, glas samt bestick. Jag lägger upp varje smörrebröd på tallrik och serverar vid bordet. Om ni är i behov av extra porslin vänligen meddela mig detta. En avgift tas ut för hyra av porslin.

Diskning:

Jag plockar av tallrikar och bestick och ställer i diskmaskinen. Vänligen se till att diskmaskinen är tom när uppdraget påbörjas.

Dryck:

Ingår inte. I Danmark dricker man oftast ett gott ljust lager öl och snaps till smörrebröden. Men även vittvin passar bra till de flesta. Preben rekommenderar gärna dryck och kan sätta ihop ett förslag till dryckesmeny som passar till de olika smörrebröden. Då vi inte har serveringstillstånd kan vi tyvärr inte erbjuda att köpa in alkohol åt kund.

Allergier:

Vänligen meddela mig om det finns några allergier eller intoleranser.

Vegetariskt/vegan:

Vänligen meddela mig om det önskas vegetariskt/veganskt smörrebröd, så kan jag ordna det. På sidan ”Mina smörrebröd” finns det ett vegan smörrebröd, men fler kan erbjudas på förfrågan.

Företag/Event/Mässa/Festival:

Här finns det möjlighet att beställa lite mindre smörrebröd för catering som går att äta stående om så önskas. Hur mycket tid som går åt till förberedelse beror på antalet smörrebröd som skall serveras. Vi skräddarsyr uppdraget utifrån era behov.